Určitě je znáte


Všichni víme, že každý podzim a zimu se objevují respirační onemocnění. Je jednoduché onemocnět, protože většina lidí si nebuduje přes léto imunitu a potom chytí kdejakou nemoc klidně i několikrát za sezonu. Velice ohrožení jsou senioři, chronicky nemocní lidé a malé děti. Tyto skupiny lidí jsou nejrizikovější a kvůli nim bychom si i dnes měli dělat antigenní testy, které nám hned sdělí, zda nemáme covid. Pro ně může být covid smrtelný, a tak je potřeba dělat maximum pro to, abychom je před covidem ochránili. Vivadiag vyrábí antigenní testy s vysokou citlivostí a účinností, a není třeba se bát že by byly testy jakkoliv bolestivé. Naopak je jejich provádění jednoduché a zcela bezbolestné, protože se pro účely testování bere vzorek z přední strany nosu nebo ze slin.

covid test

Když onemocníte respirační nemocí, většinou vedou vaše kroky k lékaři, který vám v případě nutnosti napíše nechopenku. Lidé by s nemocemi neměli chodit do práce, ale bohužel to většina lidí nedodržuje. A nemoci se tak vesele šíří dál. I když jsme z nejhoršího venku, covid už s námi zůstane napořád a nejspíš se ho ani přes zvýšený zájem o očkování nepodaří zcela vymýtit.

nemoc žena

Každá návštěva u lékaře dnes vypadá tak, že vám lékař sám udělá test na covid, aby zjistil jakou léčbu má zahájit. Na covid totiž neúčinkují antibiotika, protože jde o virové onemocnění. Covid se léčí pomocí dostupných léků na nachlazení, a nezbývá než jen doma čekat až se uzdravíte. Testy na covid se dělají dodnes právě z toho důvodu, abyste mohli chránit své blízké před nakažením. Pro mnoho z nich může být covid smrtící nemocí i dnes. Na pozoru se mějte zejména v případě že jde o starší nebo nemocné jedince, kteří se uzdravují hůře než mladý a zdravý člověk. Mějte testy vždycky doma, a při prvních příznacích nemoci si je raději udělejte, budete vědět na čem jste.