Nevzdávejte to


Možnost začít podnikat je pro spoustu lidí vysvobozením z jejich zaměstnání. Nechtějí být zaměstnaná někde, kde jim nevyhovuje pracovní doba, kolektiv, náplň práce, a často také mzda. Sehnat v dnešní době dobrou práci není zase tak jednoduché, i když spousta firem hledá zaměstnance neustále dokola. Nedokážou jim totiž nabídnout dobré pracovní podmínky, ale požadavky mají jako na ředitele.

firma lidé

Právě to jsou důvody, proč tolik lidí začíná podnikat. Chtějí být nezávislí nejen co se práce týče, ale chtějí hlavně lepší peníze. V dnešní době je opravdu důležité mít odpovídající mzdu, protože všechno neustále zdražuje, a tak by se lidé neuživili, kdyby brali málo peněz. Někteří zaměstnanci se vrhnou do podnikání v oboru, který je jim blízký. Stačí jim, když si vydělají zhruba stejnou částku jako v zaměstnání, a nebo v práci zůstanou a přivydělávají si podnikáním bokem. Právě tato varianta je pro mnoho lidí lákavá, protože mají jistý příjem ze zaměstnání.

peníze dolary

Jiné možnosti při SRO
Láká vás spíše opustit svoje zaměstnání úplně, a chcete si začít vydělávat jinak? Založte si třeba společnost s ručením omezeným. Můžete podnikat v mnoha oborech, které vás zajímají. Jedním z nich může být třeba výstavba rodinných domů nebo cokoliv jiného. Musíte ale pamatovat na to, že abyste rozjeli firmu ve velkém, budete potřebovat základní kapitál. Nejde jen o to, že si dnes můžete založit s.r.o. za korunu profisidla.cz
, ale jde o to, že musíte mít z čeho financovat provoz firmy.

I když vám zákon umožňuje si založit s.r.o. s tak malým vkladem, je lepší si naspořit nějaké peníze, které můžete do společnosti vložit. Díky tomu budete mít vyšší prestiž a také důvěryhodnost. Nesmíte zapomínat na to, že rejstříky jsou veřejné, a pod identifikačním číslem a názvem firmy vás každý na internetu jednoduše dohledá. A když někdo uvidí že váš vklad je pouhá jedna koruna, asi si rozmyslí, jestli s vámi naváže spolupráci.